Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 3 februari 2023

Munin V4

 Hej alla och välkommen till vårtermin 2023!

vi började terminen med att ta emot barnen som var lediga, hitta tillbaka våra rutiner och trygga oss med de nya barn som vi har fått. 

Vi började vårt projekt med att besöka biblioteket för att låna boken vi ska jobba med och nya böcker för våra läsvila. denna termin kommer vi att fortsätta jobba med Mamma Mu och Kråka i boken Mamma Mu och Kråkan leker. vi kommer att fokusera på lekens betydelse och att tillsammans hittar vi på olika lekar både inne och ute. i leken ska vi även lyfta upp språk och jämställdhet och hur vi kan utveckla dem hos barnen. 

Vi började projektet med att läsa boken. i boken leker Mamma Mu och låtsas att hen är något annat som kanin eller en orm. kråkan låtsas också och säger att hen är hemlig agent. Barnen tyckte att det var roligt med att låtsas och vill också låtsas och härma djur. vi frågade barnen vad de vill göra i nösta tillfälle när vi har projekt. några förslag vara att hitta på aktiviteter om Mamma Mu, gissa djur, teater. 



 “Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter”

I detta mål vill vi även fokusera på

“Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla och aktivt inkludera ett jämställdhetsperspektiv, så att alla barn får likvärdiga möjligheter oavsett könstillhörighet”

Utemiljöns utveckling fortsätter också. vi passade på att färga snön med olika färger, blanda olika färg för att få en annan. blå med gul blir det grön...

 vi tog in färgade snön, vad händer med snön inne? fråga gärna era barn










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar