Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 28 oktober 2022

Munin v43

 Hej alla!

Denna vecka hade vi fokus på språk. Vi valde att fokusera på två ord som hör ihop med boken vi jobbar med, Orden är samarbeta och bygga. Vi frågade barnen vad orden bygga och samarbeta betyda. Vi fick olika och intressanta svar. sedan delade vi barngruppen i mindre grupper för att de skulle samarbeta att bygga. Vi märkte att det var en utmaning för många att samarbeta och därför har vi valt att lägga fokus på just samarbete genom olika övningar i vårt projekt. 






I språkgrupper fortsätter vi jobba med ord också. En grupp jobbade med motsatser, full, tom, ljus, mörk, snabb, långsam, liten, stor m.m.


Vi har även jobbat med olika böcker. Vi har förklarat vissa svåra ord och försökt sätta de i andra kontext för att kunna förstå dem bättre. 


Vi fortsätter att hitta aktiviteter ute också. nu när det är höst så passar vi på med de färgerna löven har. Vi sorterade löv utifrån färg och varje färg på löven blir en led. Sedan jämförde vi vilken led är längst och kortast. 



I torsdags hade vi höstfest med alla barn. Det bjöds på frukt, dans och lek. Jättekul tyckte alla barn.

Vi önskar en riktig bra höstlov för er som har det och ni som kommer nästa vecka så ha en trevlig helg :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar