Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

torsdag 27 oktober 2022

Hugin v43

 Hej!

Vi vill börja med att tacka alla vårdnadshavare som kom till vårt Öppet Hus förra veckan. Barnen tycker om att visa er vad de gör på förskolan.

Nu är vi i full gång med vårt projekt om Vatten! Arbetet utgår från dessa två mål från Läroplanen;

*Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

*Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp.

Projektet startas varje gång upp med att barnen får utforska vatten i en skål utifrån nyfikenhetsfrågorna; Hur känns vatten? Hur ser vatten ut? Hur smakar vatten? Hur låter vatten? Hur luktar vatten? Barnen har skapat vattendroppar som vi hängt upp i taket i samlingsrummet och några har även gjort maneter som ska hänga i sovrummet. De barn som inte varit inne och skapat har gått promenad till Strömmen för att lyssna och titta på vattenfallet.



Vi sjunger olika sånger om vatten på samlingen och flera barn har börjat välja att leka med vatten i diskhon. Vi har också skapat ett bord med plastfickor fyllda med vatten som barnen får utforska på egen hand. 


Det är snart dags för er vårdnadshavare att skicka in schema för julveckorna och det kommer att ligga i schemaappen. Vi kommer att vara ihopslagna på någon förskola i enheten så det kan vara bra att ni redan nu börjar kolla upp om ni har omsorgsbehov eller tar ledigt de veckorna.

Fredag 16 dec är förskolan stängd för då har vi studiedag. Se anslag på dörren.

Trevlig helg önskar vi från Hugin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar