Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 14 oktober 2022

Munin V41


 Hej alla!


en hel vecka som passerat ganska snabbt. vädret har bjudit på sol, vind och regn. viktigt att alla barn har kläder efter väder. vi letade efter skatt med hjälp av skattkarta och skatten var en blomma. vi hittade massa skatt ute. vi har utforskat och letat efter masker också med hjälp av förstoringsglas, vi lyckade hitta några masker som ser olika ut. någon är lång och annan är kort. vi har även pysslat med löv som har börjat falla ner, vi har format bokstäver och skapat  lövtavlor.



 


vi hittar på massa kul ute och denna vecka hade vi vår projektundervisning utomhus. den är kopplat till boken som vi jobbar med (Mamma mu bygger en koja). vi förklarade att mamma mu klarade att bygga kojan även om kråkan ifrågasätta henne att hon inte kommer klara det för att hon är en ko. vi pratade om jämställdhet och att oavsett vad man är en ko, en kråka, en tjej eller en kille så klarar man allt. det kan förekomma utmaningar men det finns alltid hjälp för den som behöver. 

Det försökte vi överföra på en praktisk övning utomhus, en hinderbana. De fick gå på “stenar”, gå balansgång på en bräda, krypa under en stol, springa runt en ring mm. Barnen klarade det galant, vi såg olika tekniker som barnen använde sig av. Vissa var snabba och bara körde på medan andra tog sin tid och tänkte noga innan de tog nästa steg. De tyckte det var roligt. Vi pratade med barnen efteråt att alla kom i mål men på olika sätt.



På tisdag nästa vecka har vi öppet hus 14-16:30. ni är välkomna in och titta på vår lärmiljöer 

trevlig helg önskar vi 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar