Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 23 september 2022

Munin v.38

 

Hej alla!

En ny vecka har gått förbi med massa nya upplevelser. Både mamma mu och kråka grupperna jobbar vidare med vårt projekt och den här veckan fick grupperna skapa saker för kojan som vi ska ha i vår lärmiljö. Mamma mu gruppen skapade bokens figurer med toarullar. Och kråka gruppen ritade och färglade bilder som ska hängas i kojan. Vi hade en levande diskussion om kråkan och varför han beter sig så i boken? Några barn tyckte att han inte tycker om något, han är jobbig mot mamma mu men mamma mu lyssnar inte på honom utan hon bestämmer att hon ska bygga en koja ändå. Vi hade även en diskussion om ett citat ”det gör inget om man böjer en spik eller två, det blir en koja ändå”. Vi frågade barnen vad det citatet kan innebära för dem. vi fick några svar bland annat att det gör inget om man gör fel ibland, att det är okej att böja spiken. Vi förklarade att ibland blir det misstag men man lär sig efter och man ska inte ge upp. 

I torsdags hade vi miniröris, vi bokade källaren där vi har mer utrymme för att dansa fritt och skaka loss. Det är en av barnens favorit aktiviteter som vi har här på vår avdelning varje torsdag.

Från och med idag så börjar vår kod till dörren gälla. Ni är välkomna att använda koden mellan 7-16. Fråga gärna oss pedagoger om koden. Vi vill även önska att ni inte lär era barn eller någon utomstående koden så att ingen obehörig kommer in.

På måndag har vi pedagoger studiedag och förskolan är då stängd.

Trevlig helg så ses vi på tisdag nästa vecka!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar