Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 2 december 2022

Munin v48

 Hej!

Den här veckan har vi haft  språkgrupper. Det är färre barn i grupperna och vi lär oss nya ord samt kommunicerar med varandra. Vi tränar på prepositioner och använder oss av en språkstimulerande bok som ser ut som en kulisbok där man arrangerar figurer som man vill och förklarar varför.


 

Vi hade även projektgrupper där vi har fortsatt att arbeta med orden samarbete och bygga. En liten barngrupp har haft teater för de andra barnen där fokus låg på just ordet samarbete. Barnen tyckte om att se på teater, det var spännande. En annan samarbetsövning använde vi oss av något som heter fallskärm. Det ser ut som en fallskärm, den stimulerar motorik och det sociala samspelet. Vi hade även miniröris där vi dansade loss.



våra figurer Mamma Mu och Kråkan håller på att flytta i våra miljöer. barnen bygger sängar eller sätter dem och läser böcker. så roligt när fantasi flödar. 




Vi har fått en tomtenisse och barnen har bestämt var hen ska bo. Vi får ett nytt uppdrag av hen varje dag. 



Tänk på att vi har studiedag den 16/12 och då är förskolan stängd.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar