Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 12 augusti 2022

Välkomna till ett nytt utbildningsår i Nordantills förskolor!

 Kastanjegården, Mariagården, Musköten, Tallgården, Tuppen

Vi ser framemot att möta er under introduktion och uppstart på våra respektive förskolor, Marie Adnerhill , rektor Kastanjegården, Mariagården och Muskötens förskolor och Malin Löberg rektor Tallgården och Tuppens förskolor och berätta mer om förskolornas utbildning och undervisning. Vi samarbetar mellan förskolorna och har en gemensam organisation  som stödjer utveckling och utbildning och under studiedagar, jul och sommar har vi öppet på en av förskolorna.

Välkomna till förskolan

Vi välkomnar er alla, till eller tillbaka till just er förskola. Just nu blir fokus på att låta barnen erövra sin förskola, att få dem trygga men också genom uppstart till temat, “Barns relation till vär(l)den” stödja dem i att bygga relationer med varandra och med de vuxna på förskolan. Det är många nya möten och relationer under dessa uppstartsveckor och ställ gärna frågor och berätta både det som ni anser fungerar väl men också det som kan förbättras. 

Tillsammans är vi betydelsefulla och det är i delaktighet tillsammans med er och barnen som vi bygger nutidens förskola mot en hållbar framtid.

Vad gäller om barn är sjuka och när ska barn stanna hemma?      

Det är bra att ta vara på erfarenheterna från det förebyggande arbete som har gjorts under pandemin för at motverka spridningen av smittsamma sjukdomar. Det är fortsatt viktigt att barn stannar hemma när de är sjuka. Barn kan återgå till förskolan när de blivit friska och har ett gott allmäntillstånd. För förskolebarn innebär ett gott allmäntillstånd att barnet ska vara piggt, feberfritt och orka delta i förskolans aktiviteter inne och ute. Vi i förskolan fortsätter att följa de hygienrutiner som arbetade fram under pandemin som ett led i det förebyggande arbetet med att minska smittspridning.

Mer information kring vad som är bra att tänka på inför terminsstart gällande detta,
finns att läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Information till förskola, grundskola och gymnasieskola — Folkhälsomyndigheten (fohm.se)

Har ni frågor hör gärna av er till oss;

Marie Adnerhill  Rektor, Kastanjegården, Mariagården, Musköten

Malin Löberg Rektor, Tallgården, Tuppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar