Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 21 april 2023

Munin vecka 16

 Hej allesammans! 🌞

Den här veckan har bjudit på sol och vi har passat på att njuta av det fina vädret.  Barnen har spelat fotboll, dansat, utforskat små kryp i luppar, läst böcker och mycket annat skoj. 

Nu när det blivit varmare ute, även om det kan vara kyligt på morgonen, önskar vi att ni ser över de kläder som finns på barnens hyllor. Vi påminner om att ta med vattenflaskor till barnen. 



Vidare i projektet har både Mamma Mu och Kråk-gruppen skapat varsin saga. Vi gick igenom vikten av att läsa och sagans uppbyggnad.



I språkgruppen har vi arbetat med språkpåse Språklek med Ajja och Bajja. Vi har läst böcker, olika ramsor, spelat lotto där vi har benämnt alla kort och lade dem på rätt plats, till sist har vi lekt med teaterkullis där vi har arrangerat olika rum, både ute och inne. Tanken är att barnen ska utöka ordförråd genom att använda och benämna alla pappsaker som följer med teatern, vi har arbetat med prepositioner tex Ajja är under bordet eller bakom stolen etc. Barnen tyckte att det var roligt med teatern.




Trevlig helg! 😊





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar