Välkommen till Muskötens förskola! Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamheten och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 18 november 2022

Munin v46

 Hej alla!

Denna vecka har bjudit på kyl och vind, vintern är snart här och därför är det extra viktigt att barnen har kläder efter väder. 

Denna vecka har vi fortsatt jobba med orden BYGGA och SAMARBETA. Barnen använder orden oftast nu när de vänder sig till kompisarna och leker. "vill du samarbeta med mig och bygga pusslet?" barnen är intresserade av att bygga i olika sammanhang. I veckan har Mamma Mu gruppen fått i uppgift att samarbeta ute för att bygga ett ord. Barnen samarbetade 2 och 2 för att försöka hitta alla bokstäver för att bilda ordet KOMPIS. När alla bokstäver hittades samlade vi runt bordet och la ut alla bokstäverna. Pedagogen visade i ett annat papper hur ordet KOPMIS stavas och därefter fick varje barn försöka hitta rätt bokstav till rätt plats. Vilken bokstav kommer först, vad den för färg och vilken bokstav kommer efter. till sist byggde barnen oret KOPMIS färdigt.


 Barnen visar mer intresse för annat nu när i är ute på gården och vi hittar alltid på massa roliga och lärande aktiviteter. I veckan hade vi skapat en linbana. I linbanan placerades hinder i några av stegrutorna. barnen fick hoppa, placera fötterna i varje ruta och inte beträda rutor som olika hinder placerade. en rolig och lärande utmaning för barnen som tycker om att hoppa och springa. 



vi hade miniröris i torsdags och barnen tycker mycket om det. det är så skönt att röra på kroppen och efter all dans så har vi lugn musik som att alla kan varva ner. vi märker alltid att det blir bra lek efter det. 

vi har gått ut med information om julveckorna. lägg gärna in barnens schema i IST appen så fort som möjligt men senast 1/12.

 Trevlig helg önskar vi så ses vi nästa vecka 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar